Over Kennel Van Het Bressershof

Dé thuis van de entlebucher sennenhond

}

Openingstijden

Enkel op afspraak

Neem contact op

info@vanhetbressershof.be

Kennel van het Bressershof

“Hieronder geven wij u een korte toelichting omtrent onze oprichting en geschiedenis van de Kennel Van Het Bressershof.

Sinds 1965 zijn André en Nelly Mast-Gelders intensief bezig met rashonden, zowel op het gebied van tentoonstellingen als op het gebied van fokken. Zij hebben een prachtig parcours afgelegd en heel veel kennis opgebouwd rondom honden en pups. Het was heel snel duidelijk voor hen dat de Entlebucher Sennenhond de ideale gezinshond is waarop de eerste Entli dan ook in 1985 het gezin Mast-Gelders is komen vergezellen. Met veel zorg hebben zij prachtige honden gefokt en altijd de Entlebucher gerespecteerd. Al onze Entlebuchers zijn dan ook met veel respect behandeld en opgevoed. Zij zijn een groot deel van het gezin!

Uiteindelijk ben ik, Anja Engelen, de kennel komen versterken in 2007. Het klinkt cliché, maar pups opvoeden was een droom die ik heb kunnen waarmaken door de prachtige mensen André en Nelly. Zij hebben mij de kans gegeven en heel veel kennis bijgebracht omtrent dit prachtige ras. Na 10 jaar is de kennel overgegeven aan mij en zal ik hem met veel trots en zorg verder zetten! 

Onze honden leven bij ons in huis. Wij hebben geen hokken of kennels, ze zijn een heel belangrijk onderdeel van ons gezin. Samen met mijn vrouw en kindjes verzorgen en spelen we elke dag met hen. Voor ons is het belangrijk dat onze honden ons erf bewaken en ons gezin beschermen. De Entli is hier dan ook uitermate geschikt voor. Een vorm van terughoudendheid typeert hen, maar net dat maakt hem bijzonder waakzaam en trouw.

Uiteraard kan ik nog een hele tijd doorvertellen over dit ras en mijn passie voor de honden, maar dan is een bezoekje bij ons thuis en aan onze kennel een beter voorstel.

Altijd welkom!”