HIeronder geven wij u een korte toelichting omtrent onze oprichting en geschiedenis van de Kennel Van Het Bressershof.

Sinds 1965 zijn André en Nelly Mast-Gelders gestart met de kennel Van Het Bressershof en sedert 2007 ben ik hen komen versterken. Sinds enkele jaren heb ik de kennel volledig overgenomen.

Onze honden leven bij ons in huis. Wij hebben geen hokken of kennels, ze zijn een belangrijk onderdeel van ons gezin. Samen met mijn vrouw en onze kindjes verzorgen en spelen we elke dag met hen.

Sinds 2022 zijn we gestart met het ras Tollentler. Dit is een kruising tussen raszuivere Entlebucher Sennnenhond en een raszuivere Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Het uiteindelijke doel van deze kruising is om founders toe te voegen in het ras Entlebucher, wat de gezondheid ten goede zal komen, zonder veel af te wijken van het oorspronkelijke ras.
Dus om de oeroude eigenschappen van een Entlebucher Sennenhond pup zo veel mogelijk te behouden in de Tollentler en zo mogelijk de mindere zaken in het ras te verbeteren.

Zoals u in alle wetenschappelijke rapporten kunt lezen is al lang bewezen dat een mixed breed gezonder uit de bus komt dan een generaties lang gefokte rashond.